Жените бият Германия


Жените бият Германия
Станоева най-резултатна днес
04-08-2009 21:34

Женският национален отбор на България успя да постигне победа днес в приятелски мач игран в Самоков. Нашите жени постигнаха хубава победа срещу отбора на Германия с 64-58.

Днешния мач започна слабо за българките, които позволиха на германките да дръпнат с 12-2 в началото. В следващите минути нашите успяха да се съвземат и не допуснаха съперника да поведе с още, а запазиха пасива си в тези граници.
 
В началото на втората част Германия продължи да води, но от средата й нещата на терена се промениха. В последните пет минути на първото полувреме германките отбелязаха едва две точки, докато нашите вкараха 16 и излязоха напред с 6 точки след първото полувреме.

Добрата инерция в играта на българките продължи и в началото на второто полувреме. Те успяваха да контролират играта и увеличиха аванса си до 11 точки. След това до края на третата част разликата продължи да се движи в тези граници, а в края й Германия намали до 7. В последната част българките бяха подложени на натиск, като целта на гостенките бе да си върнат преднината, която изпуснаха в края на първото полувреме. Нашите не допуснаха срив в играта си, и въпреки че германките се доближиха максимално, българките успяха да победят в края.

Зоя Станоева бе най-резултатна за нашия отбор с 19 точки, а Жаклин Златанова добави 15 и 8 борби.

Утре двата отбора ще играят отново в Арена Самоков. Двубоят е част от турнира "Иван Гълъбов", който започва утре и е с участието на отборите на България, Германия и Швеция.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи