Черноморец привлече американеца Мортън


Черноморец привлече американеца Мортън
Дуейн Мортън
05-08-2009 17:05 | burgasnews.com

Новакът в елитната Национална баскетболна лига Черноморец ще разчита от есента на един от най-класните чужденци у нас Дуейн Мортън. Американецът вече е договорил личните си условия и тази седмица ще подпише договор с бургазлии за сезон 2009/2010. 200-сантиметровото тежко крило, което е единственият американец с най-дълъг стаж в българското първенство, ще се присъедини към подготовката на Черноморец от 1-ви септември.
 
Дуейн Мортън е роден на 10 август 1971 година. играл в българските Левски, ЦСКА и Балкан Ботевград. С Левски Мортън игра и в Еврохолд Балканската лига, където „сините” отпаднаха злощастно от финалната четворка. В девет мача баскетболистът реализира средно по 10,8 т. и 6,6 борби. В НБЛ крилото има по 8,5 т. и 4,8 овладени под коша топки.
 
Легионерът е склонил да подпише договор с Черноморец срещу сравнително ниска цена за чужденец, съобщиха от клуба. Освен Мортън в бургаския тим ще бъде привлечен още един чужденец. Това ще е състезател от Европа, разкриха още от ръководството на клуба. Старши треньорът Дечо Коешинов събира отбора за първа тренировка на 17 август.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи