Националите се справиха и с Кипър


Националите се справиха и с Кипър
България надделя и над Кипър (сн.Любомир Георгиев)
06-08-2009 20:56 | Любомир Нешев

Националният отбор на България за мъже постигна победа в поредната си контрола това лято част от подготовката за Евробаскет 2009. Днес нашите се справиха с отбора на Кипър с резултат 82-65. Дебют с екипа на България направи Васил Евтимов, който пропусна първите мачове поради контузия.

Отборът на Кипър започна по-добре двубоя и успя да вземе преднина в първите минути. Островитяните поддържаха аванса си през цялата първа четвърт и в края й водеха с 23-20. През втората част българите вдигнаха оборотите и още след първите си атаки успяха да поведат. Оттук след това кипърците не взеха преднина за нито един момент в мача. Нашите се разиграха и не позволиха отпускане, а напротив започнаха да трупат преднина. В края на първото полувреме тя стигна до 8 точки.

В началото на третата част разликата в резултата се движеше между 6 и 11 точки. В един момент българите поведоха с 15 точки, най-голяма разлика до момента в мача, но кипърците свалиха до 11 в края на тази четвърт. В последната част отбора на България игра добре в защита и набързо увеличи преднината си. След като тя бе стигнала 9 точки, нашите направиха серия от 12-0, с което не оставиха съмнение в превъзходството си.
Добро впечатление в този мач прави фактът, че българите направиха цели 20 асистенции, което говори за доброто движение в нападение на нашите. Друг важен фактор се оказа и броя на грешките, тъй като Кипър имаха 26, а българите 16.

Деян Иванов стана най-резултатен в двубоя с 15 точки. След силно първо полувреме Васко Евтимов завърши с 12 точки и 8 борби, а Чавдар Костов добави 10 и 5.

За отбора на Кипър се отличиха Василис Кунас с 13 точки и Аристидес Коронидис с 11.

Утре от 18.00 България играе поредния си мач, този път срещу отбора на Беларус. Тази среща е част от турнира за наградата на София, който започва утре.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - КИПЪР

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи