Страхотен Виденов за победата срещу Беларус


Страхотен Виденов за победата срещу Беларус
Виденов изигра страхотен мач
07-08-2009 20:34

В един много интересен и резултатен двубой България успя да победи Беларус на старта на международния турнир за Наградата на София. Днес момчетата на Пини Гершон спечелиха със 113-97 в мач, в който и двата отбора показаха невероятен процент на стрелба.

Българите поведоха в самото начало благодарение добрата стрелба на Филип Виденов. Нашите поддържаха преднина през цялата първа част и в края й бяха напред 27-20. Към средата на втората част нашите успяха да си осигурят двуцифрен точков аванс. В тези минути българите играеха добре в нападение и в защита и това си пролича и на таблото. Към края на полувремето обаче последва отпускане в нашите редици и беларусите намалиха до 8 точки.

След почивката резултатността на полето не спадна. Двата отбора се надпреварваха да редуват тройка след тройка, а Филип Виденов имаше много силни минути. За известен период от третата част той буквално бележеше кош след сош и това доведе до разлика от 16 точки за България в средата й. До края на частта преднината ни можеше да нарастне, но българите допуснаха отбора на Беларус да отбележи 5 поредни тройки. Въпреки това България водеше с 14 точки разлика преди последната част. В средата на четвъртата част гостите успяха да намалят до 8 точки, след като я започнаха с 3 поредни тройки. След това българите не дадоха нови шансове на съперника си и до края на двубоя успяха да увеличат преднината си и спечелиха двубоя.

Общо в мача България отбеляза 11 тройки от 16 опита, а Беларус 14 от 27. Като цяло и двата отбора играха добре в нападение и предложиха хубави емоции на зрителите.

Филип Виденов изигра страхотен двубой и успя да отбележи 34 точки, от които 5 тройки. Андре Оуенс завърши с 15 точки и 4 асистенции, а Ърл Роуланд добави 14 точки, 6 асистенции, 4 борби и 4 откраднати топки.

Павел Улянко бе най-резултатен за гостите с 21 точки, а Дзянис Коршук отбеляза 18.

Утре от 20.45 България ще изиграе втория си двубой от турнира срещу отбора на Кипър. Преди това в зала "Универсиада" един срещу друг ще излязат Черна Гора и Беларус.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС  
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ НА ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи