Кадетките близо до последното място


Кадетките близо до последното място
Българките с нова загуба
07-08-2009 20:48

Момичетата на България до 16 години вървят към един от най-големите резили в историята на женския баскетбол у нас. На Европейското първенство в дивизия Б нашите момичета играят за разпределение на последните три места на шампионата, а днес в първия си мач отново загубиха. Това означава, че при нова загуба те ще завършат на последно място на шампионата, което значи на 35-то в Европа. Този път станахме жертва на Швейцария, която ни победи с 58-54.

След една равностойна първа част след която, швейцарките водеха със 17-14, последва отпускане през втората. Това доведе до увеличаване на разликата и за пореден път нашите се оказаха догонващи след края на първото полувреме. След по-слабата втора част за нас Швейцария водеше с 34-22.

След почивката българките успяха за загатнат за своите качества. Те изиграха едни от най-силните си минути на първенството и отбелязаха цели 24 точки през третата част. Това позволи намаляване на резултата и пасив от едва две точки преди последната част. Съвсем нормално тя беше нервна и за двата отбора. Тимовете правеха грешки и резултатността в края не бе висока. За съжаление българките изпуснаха шансовете си за победа и записаха поредна загуба.

Марина Гелова бе най-резултатна за българките с 15 точки, като добави и 5 борби. Кристина Пейчинова отбеляза 12, а Христина Тютюнджиева 10.

Аликс Ридер отбеляза 19 точки, най-много от двата отбора в двубоя.

Следващият мач на България е в неделя от 09.00 часа срещу отбора на Австрия.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШВЕЙЦАРИЯ - БЪЛГАРИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА КАДЕТКИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи