Жените последни на "Иван Гълъбов"


Жените последни на "Иван Гълъбов"
Златанова с 9 точки днес
07-08-2009 21:44

Женският национален отбор на България завърши на последно място на турнира "Иван Гълъбов". Днес българките загубиха и от Швеция, този път с резултат 56-78. Победителят в турнира е отборът на Германия, който вчера победи Швеция с 87-82.

Днешната среща започна равностойно, като и двата отбора не успяха да вземат сериозна преднина. Това доведе до резултат 17-15 след десет минути игра. Още във втората част гостенките взеха инициативата. Добрата им защита обърка българките и играта им в нападение не вървеше. Така шведките успяха да вземат аванс от 11 точки след края на първото полувреме.

Двубоят бе решен през третата част. Тя се разви по  същия начин както и втората, с тази разлика, че българките отбелязаха малко повече точки. Гостенките отговориха със същото и увеличиха преднината си с още 11 точки и с това на практика да решат мача. Така последната част остана само за протокола и за фиксиране на крайния резултат. Тя завърши наравно, 14-14, и с това България записа втора поредна загуба.

Днес Веселка Тодорова и Жаклин Златанова бяха най-резултатни за българките с по 9 точки. Радмила Нешева пък успя да добави 8.
 
Елизабет Егнел стана най-резултатна в мача със 17 точки, а Фрида Елдебринк добави 11.
 
Утре България ще изиграе нов приятелски мач, като отново противник ще бъде отборът на Германия.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ШВЕЦИЯ
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА "ИВАН ГЪЛЪБОВ"
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ОТ ТУРНИРА "ИВАН ГЪЛЪБОВ"

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи