България се справи и с Кипър


България се справи и с Кипър
България победи Кипър (сн.Любомир Георгиев)
09-08-2009 00:07 | Gong.bg

Със силна игра на капитана Тодор Стойков през първото полувреме и без двама от основните състезатели националният ни тим разби безпроблемно Кипър със 103-61 във втория си мач от турнира за Наградата на София. Стойков игра само през първите 20 минути, като завърши с 13 точки, от които 3 тройки. Треньорът Пини Гершон обаче реши да даде почивка на капитана преди утрешния тежък мач с Черна гора. Гершон реши да запази също Филип Виденов и Стефан Георгиев-Торо, които дори не бяха съблечени по екип за днешния двубой.  
 
Кипърците се представиха доста по-бледо от първата среща, която изиграха с България в София и не оказаха особена съпротива на баскетболистите ни. Преднината на домакините в зала „Универсиада” дори достигна 42 точки, а на почивката резултатът бе 55:21.  
 
През второто полувреме добре се включи Станислав Славейков, който реализира 12 точки, колкото вкара и Димитър Ангелов. Двамата младоци в състава Чавдар Костов и Божидар Аврамов отново получиха доста игрови минути от Пини Гершон, съответно 18 и 14, като отбелязаха по 9 и 4 точки.  
 
Селекционерът остави на пейката тази вечер още Андре Оуенс, Бойко Младенов, Христо Николов и Александър Янев.  
 
Националният ни тим по баскетбол излиза утре от 20.45 часа срещу Черна гора, който днес победи след продължение Беларус.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КИПЪР - БЪЛГАРИЯ  

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ НА ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА ЗА НАГРАДАТА НА СОФИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи