Пини Гершон: Мачът с Черна Гора е важен тест за нас


Пини Гершон: Мачът с Черна Гора е важен тест за нас
Пини Гершон
09-08-2009 00:17 | Gong.bg

Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон заяви след успеха над Кипър в турнира за Наградата на София, че следващият двубой – този с Черна гора ще е най-трудният за България, но и важен тест за бъдещето.
 
„Не знам какво стана с Кипър днес, защото първия мач се бориха цял мач, а днес се отказаха бързо. Вярно, че ние играхме добре в нападение, а и да направиш 30 точки разлика до почивката не е лесно. Имахме възможности да пробваме различни неща и играчи. Не знам дали това е точно мачът да решавам конкретно за играчите, но се вижда какво показват. Някои играха добре, а това е важно”, коментира Гершон.
 
Колкото до утрешния двубой с Черна гора Пини каза:
„Те са много добър тим. Има много неща, които не можем да наприм утре, именно заради високия ръст на техните състезатели, но ще се възползваме от нашите предимства. Трудно ще е да вземем борби в нападенпие напривем. Това ще е добър тест за нас за бъдещето. Те са състав подобен на Полша. Трябва да играем тактически умно. Имат играчи с опит от Евролигата и НБА, а ние все още сме малка България.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи