Баскетболисти, не се самоубивайте!


Баскетболисти, не се самоубивайте!
Калоян и Деян Иванови (@gong.bg)
12-08-2009 12:13 | Николай Кръстев, в-к "Труд"

Самоубийствен трилър трети ден върви в националния по баскетбол. Калоян Иванов подпали искрата с невъздържаното си държание към селекционера Пини Гершон, който логично му показа вратата. От солидарност заплаши да го последва и близнакът му Деян. Днес е денят, в който ще стане ясно дали кашата ще тръгне към оправяне, или кълбото ще се заплете още. 
 
Най-сигурно е, че каквото и да направи отборът ни на европейското, авторитетът на трикратния клубен шампион на континента Гершон няма да пострада. Може само да стане още по-голям. Защото тимът ни е броен за аутсайдер, независимо дали в него са братя Иванови - иначе едни от основните козове на отбора. 
 
Всички други категорично губят от скандала. На първо място близнаците, които ще пропуснат възможността да защитят на европейската сцена основателните си амбиции, че са играчи с качества за най-големите клубове. Ще загуби и целият ни отбор, който без братята ще е значително по-близо до три загуби в предварителната група в Полша. 
 
Единственият път е бърз дипломатичен изход от положението. Първо - явяване на Деян на сбора на тима, чиято почивка свършва днес. Второ - публично извинение на Калоян към Гершон. Само при такова развитие на нещата има някакъв шанс Пини да размисли и да върне в тима Калоян примерно след седмица. Но това може да стане само ако преди това Деян се е появил на сбора. 
 
Важното е, каквото и да се случи, главните действащи лица да помнят - последната победа на българския мъжки баскетбол на европейско е отпреди 20 години...

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи