Кадетите на крачка от Дивизия А


Кадетите на крачка от Дивизия А
Българите играят добре в Португалия
12-08-2009 19:50

Българският национален отбор за кадети вече е сигурен полуфиналист на Европейското първенство за момчета до 16 години в дивизия Б. Това стана факт след като днес Дания победи Румъния, а нашите момчета се справиха с отбора на Финландия. Българите спечелиха със 73-55 и утре ще играят с датчаните в спор за първото място в групата. По-важното е, че при успех на полуфинала България ще се класира за дивизия А за първенството през 2010.

Българите взеха контрола на мача още от началото и до края не дадоха шанс на финландците. Срещата започна с 8-0 за България и през целия двубой водачеството бе на наша страна. Имаше моменти, в които отборът на Финландия достигаше близко до българите, като например в края на първата част при 16-12. Българите не се поддадоха на натиска и още през втората част увеличиха преднината си на 10 точки и до края на първото полувреме при резултат 31-40 се поддържаше в тази граница. Тенчо Тенчев и Павлин Иванов играха силно в първите 20 минути и бяха в основата на аванса ни, като имаха съответно 19 и 13 точки.

С началото на третата част започна да расте и авансът на българите. Димитър Димитров отбеляза първите 4 точки за нас, а след това 10 на Иванов, бяха завършека на серия, която ни даде преднина от 20 точки. Тази разлика се запази и преди последната част бяхме напред с 63-40. Така преди последните минути победителят бе вече ясен. Българите успяха да запазят добрата си преднина и ще влязат със самочувствие в утрешния двубой, който ще реши първото място в група Е. Срещата ще се играе от 16.00 часа.

Вторият най-добър реализатор на първенството до този момент, Павлин Иванов, и днес бе най-резултатен в двубоя. Той отбеляза 27 точки, а освен това добави и 3 борби и 3 асистенции. Добре му партнираше и Тенчо Тенчев с 21 точки и 5 борби. Добри думи заслужават Алекс Симеонов завършил с 10 точки и 13 борби и Димитър Димитров с 6 точки и 10 борби.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФИНЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ 
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА Е НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи