Николай Колев става старши треньор на Видабаскет


Николай Колев става старши треньор на Видабаскет
Николай Колев (сн. Vidabasket.com)
13-08-2009 10:00 | Vidabasket.com

От днес старши треньор на мъжкия отбор на БК Видабаскет е Николай Колев. Специалистът идва от Спартак-МВР, където е работил 5 години с подрастващи и два сезона с мъже. Изкарал е 12 години като треньор и в БУБА баскет, където се среща и работи с Радко Йоксич. От него черпи богат треньорски опит и не крие, че и до днес работи по негова методика, информира клубния сайт на видинчани Vidabasket.com.

Николай Колев е дипломиран специалист, завършил НСА”Васил Левски”.
Като състезател тръгва от школата на Левски. Достига до националните отбори на България за младежи и мъже.
           
От настоящия сезон Николай Колев поема мъжкия отбор на Видабаскет, което според него е едно предизвикателство и се надява заедно с ръководството на видинския клуб да спомогне за утвърждаване позициите на баскетбола във Видин и постигане на по-високи спортни резултати за в бъдеще.

От днес мъжете на Видабаскет под ръководството на новия ст.треньор започват подготовка за предстоящия сезон 2009/2010, в който видинчанни отново ще участват в „А” групата на страната. До момента заявка участие в шампионата са подали 8 отбори – Видабаскет, Берое Стара Загора, Дунав 2007 Русе, НСА Младост, Овергаз, Спортист Своге, Сливен, който отпадна от НБЛ, и БК Троян, който от този сезон възобнови мъжкия си отбор след дългогодишна пауза.

През следващите 10 дни ще приключи селекцията на Видабаскет за новия сезон. В момента се преговаря с всички момчета, които бяха в отбора през изминалата състезателна година, като се очакват и нови попълнения.

След приключване на селекцията и утвърждаването на бюджета за новия сезон ще бъдат обявени и целите на клуба в тазгодишния шампионат.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи