Кадетите с първа загуба, мачът на истината в събота


Кадетите с първа загуба, мачът на истината в събота
Кадетите с много важен мач в събота
13-08-2009 19:49

Националният отбор на България за момчета до 16 години допусна първа загуба на Европейското първенство в дивизия Б. Днес кадетите бяха победени от отбора на Дания с 64-75 и заеха второ място в Група Е. Най-важният мач на отбора обаче предстои. Той е в събота е ще е полуфинал, победителят, от който получава правото догодина да играе в дивизия А на Европейското първенство. Съперник ще е някой измежду Словения и Англия, които играят по-късно днес.

Самата среща не започна добре за нашите. Въпреки че те поведоха със 7-2, след това допуснаха серия от 13-0, от която така и не можаха да се отърсят. До края на първата част датчаните играха много силно в нападение и поведоха с 33-18 само за десет минути. Промяна в играта на двата отбора през втората част нямаше. Скандинавците продължаваха да играят добре и не позволиха на българите да намалят пасива си. Все пак в края на полувремето се стигна до резултат 40-50.

Третата част бе слабо резултатна и за двата отбора. Датчаните отново поведоха с 15 точки, но в края й българите намалиха до 7 и оставиха шансовете си за успех в края. В средата на последната част нашите намалиха до 4 точки, 60-64. За съжаление за повече българите нямаха сили и в крайна сметка претърпяха загуба.

Тенчо Тенчев бе най-резултатен за нашите днес с 19 точки. Павлин Иванов се разписа със 17, а Алекс Симеонов добави 12.

Така нашите ще играят във втория полуфинал от 22.45 в събота.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ДАНИЯ
 
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА Е НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи