Кадетите се класираха в дивизия А


Кадетите се класираха в дивизия А
Кадетите постигнаха своята цел
16-08-2009 10:15

Националният отбор на България за момчета до 16 години успя да постигне своята цел на Европейското първенство в дивизия Б. В едно лято, бедно откъм успехи на националните ни гарнитури за подрастващи, кадетите успяха да ни зарадват спечелвайки полуфинала и класирайки се по този начин за дивизия А. Българите изиграха много силен мач и победиха отбора на Словения с 87-63. Така днес в мач за златните медали България ще се изправи срещу отбора на Дания, който нанесе и единствената загуба на нашите до този момент. Със сигурност ще бъде търсен реванш за това поражение, а ако той бъде постигнат кадетите ще се завърнат със златните медали.

До голяма степен двубоят бе решен през първото полувреме. България взе инициативата в двубоя още от първите минути. Силното начало на нашите им донесе аванс от 13-3. До края на първата част те успяха да поддържат тази преднина и тя приключи 25-15. В първите седем минути на втората част разликата се движеше около десет точки. В последните три минути на първото полувреме българите направиха серия от 14-0, което им донесе преднина от 22 точки и всички предпоставки за успех бяха налице.

Българите дори поведоха с 29 точки в началото на третата част. С много добра игра в защита те отказаха словенците от всякакви надежди за обрат. След като и след третата част разликата се запази, то вече бе ясно, че вторият финалист на първенството ще бъде България. В последните минути нашите поддържаха своята преднина над 20 точки и в края на мача ликуваха с класирането си за финал и съответно в по-горната дивизия.

Павлин Иванов отново бе познатият лидер на отбора в нападение и успя да завърши мача с 30 точки. Другите момчета от стартовата петица също играха много добре. Тенчо Тенчев завърши със 17 точки и 11 борби, Деян Карамфилов с 11 точки, 5 борби и 4 асистенции, а Димитър Димитров направи дабъл-дабъл с 10 точки и 10 борби.

Днес от 19.45 България ще срещне отбора на Дания в битка за златните медали на първенството. Главната цел вече бе изпълнена, но момчетата ще искат да се приберат в родината си със златните медали и ще се стремят към победа.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛОВЕНИЯ - БЪЛГАРИЯ
 
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА Е НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ОТБОРА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МОМЧЕТА, ДИВИЗИЯ Б

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи