Георги Глушков е новият изпълнителен директор, Иван Панов стана шеф на съдиите


Георги Глушков е новият изпълнителен директор, Иван Панов стана шеф на съдиите
Георги Глушков
17-08-2009 18:27 | Gong.bg

Георги Глушков е новият изпълнителен директор на Българската федерация Баскетбол, единственият българин играл в НБА. Той заменя на поста на Иван Ценов, който стана заместник-министър в Министерството на физическото възпитание и спорта. Това реши днес Управителният съвет на Българска федерация Баскетбол на свое редовно заседание.
"За изпълнителен директор е назначен Георги Глушков, който е предложен и назначен лично от мен", каза след заседанието Михаил Михов, президент на родната централа.
 
Председател на съдийската комисия е Иван Панов, а председател на треньорската комисия остава Росен Барчовски.
 
По точка първа, приемане на система и календар на държавното първенство за жени сезон 2009-2010, бе решено да се учреди национална баскетболна лига за жени, със сигурни четири отбора - Монтана 2003, Дунав, Лукойл Нефтохимик и Берое Стара Загора. Останалите четири, подали заявка - Сливен, НСА, Славия и Миньор Перник, ще играят турнир преди началото на лигата и първите два отбора ще се класират за нея.
 
Женската лига ще бъде администрирана от ръководството на Националната баскетболна лига за мъже.
 
"Целта на женската лига е отборите да са максимално равностойни. Всички гаранции и глоби ще са на 50 процента от стойността, в която момента е мъжката баскетболна лига", каза още Михаил Михов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи