Иван Панов: Имам подкрепата на колегите, нужна е промяна


Иван Панов: Имам подкрепата на колегите, нужна е промяна
Иван Панов е новият шеф на съдиите
17-08-2009 23:18

Днес след заседание на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол стана ясно, че Съдийската комисия ще има нов председател. Това е небеизвестният в баскетболните среди Иван Панов, който има богат опит като съдия, а по-късно и в структурите на съдийската администрация. Новият председател на съдийската комисия бе любезен да отдели няколко минути специално за Bulgarianbasket.com, за да се представи и да сподели част от своите впечатления и идеи за развитието на съдийството в България. Ето и какво каза Иван Панов:
 
"Аз съм от дълги години сред деятелите в баскетбола, бивш съдия, като в кариерата си съм свирил и финални срещи. Бил съм председател на комисията по назначение на съдиите преди години. Може да се каже, че съм преминал през всички етапи в развитието си във федерацията, като се започне от секретар и се стигне до позицията, на която бях назначен днес. Бил съм и председател на Софийската съдийска колегия за два мандата, след което бях наследен от Марин Механджиев. Радвам се, че все още виждам някои от кадрите оттогава, което ме кара да се чувствам доволен. След това се отделих за малко от баскетбола, но никога не съм късал изцяло с играта и следях какво става с нея."

Г-н Панов обясни и как се стигна до назначението му на този пост: "Обадиха ми се с идеята да подготвя концепция за развитие на съдийството. Това нещо ми даде възможност да се амбицирам и да напиша един материал. Освен това подготвих и правилник за работа, който предложих на президента на федерацията г-н Михов. Той хареса идеите ми и така се стигна до предложението да заема поста. Смея да твърдя, че съм баскетболен човек, а след като днес се прочетоха моите материали получих и много поздравления, което е окуражаващо за мен и може само да ме радва. Дълги години съм свирил много напрегнати мачове, включително и финали и за човек с характер, като мен, е чест и удоволствие, че това се случва. Сега ще имам възможност да реализирам свои идеи, които имам от дълго време."

Иван Панов говори и по някои проблеми на съдийството в България, както и за идеите си за промяна:
"Важното за мен е, че имам подкрепата на всички мои колеги. Остава за мен да спечеля тяхното доверие, за да можем да работим добре заедно. Мисля, че на първо място трябва да се проведе сериозно обучение на младите съдии. Да правим повече семинари, повече срещи, на които да се обсъждат различните проблеми и да търсим решението им. Трябва да започнем и работа за подбор на хора, което в последните години бе леко занемарено. Трябва да търсим такива, които завършват НСА, баскетболни хора, които да се развиват. Със сигурност ще използваме и видеозаписи, чрез които да показваме грешките и да се стремим да ги отстраняваме. Вярвам, че ще успея да оформя една добра група за работа."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи