Черно море започна подготовка, Радионов и Алексиев напускат


Черно море започна подготовка, Радионов и Алексиев напускат
Черно море стартира със заниманията
18-08-2009 12:09 | в-к Черно море

Даниел Димитров събра своите подопечни от "Евроинс-Черно море" за лятна подготовка. На първата тренировка вчера се явиха 9 баскетболисти начело с "тарторите" Симеон Ценов (капитан на отбора) и Атанас Пенев. В първите няколко дни тимът ще наблегне на футбол и бегови упражнения в зала "Христо Борисов" и постепенно ще премине на двуразови занимания. Контролите започват след 5 септември, когато ще е ясна и селекцията.

"На Александър Янев дадох почивка още една седмица - заяви наставникът на "моряците" Даниел Димитров. - Всеки е на различен етап от подготовката, поне 5-има участваха на европейски с младежите, има 1 контузен играч от юношите - Станислав Цонков. До края на тази седмица са преговорите с президента Асен Хрестов, договори за по-спокойна обстановка. Преговаряме с играчи, но още не искам да спомена имена. Търсят се център и гард. Идеята е до набор 90 да гради отбора за първенството, да се развиват тук. Този период куца на баскетбола ни, тези играчи ги няма реално . Приятно задължение е, но изглежда трудно. Талантливи са  ни момчетата, но не са готови за мъжкия баскет, който е много по-различен от този при подрастващите."
 
Пламен Алексиев и Юлиян Радионов напускат "Евроинс-Черно море". Договорите на двамата изтекоха и няма да бъдат подновени. Както е известно, в тима вече не са Желко Бойович, Душан Йелич и Кори Макинтош, който премина във френски тим. Те бяха привлечени, за да помогнат на отбора на определен етап. Но може в състава да остане Атила дос Сантош. Бразилецът не бе одобрен за НБА и няма оферта от друг клуб.
Пълни подробности за ставащото при "моряците" ще бъдат изнесени на днешната пресконференция в Залата на славата.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи