Първо ново попълнение за Тони 7


Първо ново попълнение за Тони 7
Христина Герджикова ще играе за Тони 7
18-08-2009 22:54 | tony7.net | Любомир Нешев

Отборът на Тони 7 се сдоби с първото си ново попълнение за новия сезон. След като клубът разбра, че ще участва в квалификации за попълване на женската лига, започва да прави сериозна селекция. Първото ново име е това на Христина Герджикова съобщава днес официалният сайт на клуба www.tony7.net.  

Герджикова идва от отбора на Лукойл Нефтохимик, където подписа миналото лято. С екипа на бургазлийки тя записа общо 12 мача през миналия сезон със средно 7.50 минути. Тя завърши сезона със средни показатели от 2.17 точки и 1.58 борби. В края на сезона тя вдигна и шампионската титла. След това Герджикова участва и на републиканското първенство за девойки с екипа на НСА. Там тя изигра общо 5 мача, в които записа средно по 13.8 точки и 7.6 борби. Сега тя се присъединява към Тони 7 с цел да засили играта под коша на отбора.

През новия сезон в тима ще останат Виктория Стойчева, Радостина Рашева, Мария Байчева, Цветелина Стойчева и 16-годишната Деница Минчева. Твърдо в Сливен ще играе и Маргарита Папазова, която да предава на младите момичета със своя опит. Скоро се очаква към отбора да се присъединят и още нови известни имена. Амбициите са за класиране в женската лига и достойно представяне там. Целта ще бъде да се изгради отбор от млади състезателки, към които да има и няколко опитни, които да помагат в развитието им.

Подготовката ще стартира на 24 август. На първата тренировка се очаква да присъства и новият изпълнителен директор Мариела Тошкова. Работата по селекцията продължава, като преговорите с няколко други момичета са в напреднала фаза и пред финализиране. С привличането им отборът трябва да придобие сериозен вид и да играе добре. Ръководството има пълната подкрепа на общината, която е дала картбланш, за да се гради отбор за бъдещето.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи