Македонският Работнички е все още част от Еврохолд Балканска лига


Македонският Работнички е все още част от Еврохолд Балканска лига
Работнички
20-08-2009 10:53 | balkanleague.net | Любомир Нешев

Някой медии в Македония публикуваха статии  относно отказването на Работнички от Еврохолд Балканска лига за следващия сезон. В тях пише, че македонският шампион преминава през тежка финансова ситуация и като резултат от това клубът е решил да се оттегли от следващото издание на турнира.

До този момент няма официално изявление от Работнички или македонската федерация относно евентуално отказване на тима от второто издание на Еврохолд Балканска лига. Към този момент Работнички продължава да е един от десетте отбора в лигата за сезон 2009/2010. Вчера Спортният директор на лигата - Шай Щрикс е говорил с Президента на македонската федерация - Даниел Димевски относно публикацията в eurobasket.com.
 
Неговият отговор бе следният:
"Работнички все още е официален участник в Еврохолд Балканска лига. Очакваме през следващите седмици клубът да намери решение за своите финансови проблеми. Надяваме се, че ще го направят и ще вземат участие в лигата през следващия сезон. Ако това не стане македонската федерация ще обсъди с ръководството на лигата други възможности".
Спортният директор Шай Щрикс искаше да направи напомняне на всички медии в различните страни участнички, като добави: "Официалният орган, който публикува съобщения в медиите за отказ или прием на нови участници, или други новини свързани с клубовете участници е Еврохолд Балканска лига или съответната федерация. Всички други статии, новини, интервюта, които идват от местни медии може да се считат за неверни, неофициални и непотвърдени от ръководството на лигата".

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи