Емил Бинев поканен за юношеския Мач на звездите в Европа


Емил Бинев поканен за юношеския Мач на звездите в Европа
Емил Бинев (photo: fibaeurope.com)
25-08-2009 11:01 | БФБ

Крилото на Черноморец и националния отбор на България за юноши Емил Бинев получи официална покана да бъде част от първото издание на Мача на звездите за юноши, организиран от ФИБА Европа. Българската баскетболна централа, самият Бинев, както и клубът му Черноморец бяха осведомени за поканата. 
Бинев се представи отлично на завършилото в Мец, Франция Европейско първенство по баскетбол за юноши това лято, където под ръководтсвото на Георги Младенов и Петър Клечков зае 10-място в Европа. Крилото записа 9.5 точки, 3.9 борби и 1.4 асистенции средно в 8 изиграни срещи, и впечатли легендарния треньор Светислав Пешич, който го включи в 24-те състезатели на възрастта му за проявата. 
 
Първото издание на Мача на звездите за юноши, родени след 01.01.1991 година ще се състои на 18-ти септември в полския град Катовице, където ще се проведат финалните срещи от Евробаскет 2009. Срещата ще се проведе между четвъртфиналите на първенството на Европа за мъже и ще бъде излъчвана пряко из цяла Европа. 
 
Първоначално организационният комитет на ФИБА Европа, начело със Светислав Пешич избра 24-мата най-добре представили се състезатели от всичи отбори, взели участие на Евробаскет за юноши, Дивизия А във Франция тази година. По-късно към тъх бяха добавени имената на баскетболистите от идеалната петица Евробаскет, Дивизия Б, както и състезателят, обявен за MVP на първенството за юноши в Дивизия С. Така се формира група от 30 души.
В последствие от нея бяха отсяти 6 състезатели и останаха 24-те, които ще вземат участие в Мача на звездите. Сред тях бе и Емил БиневФИБА Европа покрива всички разноски по пътуването и престоя на състезателите в Полша, както и осигурява на 18-годишните таланти от Европа възможност да изгледат финалите на Евробаскет за мъже на живо в Полша.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи