Симеон Варчев: В националния Стойков е като риба в свои води


Симеон Варчев: В националния Стойков е като риба в свои води
Тодор Стойков
25-08-2009 13:05 | gong.bg

„Дай Боже да стигнем до победа на Европейското”, пожела си една от най-влиятелните фигури в българския баскетбол Симеон Варчев. „Групата, в която сме, е много силна и трудна. Отборът на Полша с нищо не ни превъзхожда, но за съжаление е домакин и открива първенството. Иска ми се да ги победим, но опитвам да застана и от мястото на поляците, да започнеш такъв форум като домакин със загуба от България, няма да е много добре и за тях, така че мачът е ужасно психологически труден. Останалите отбори са от много висока класа. Много трудно ще бъде. Проведохме дълга подготовка с много контроли. Дано да сме в добра форма, пък и да имаме късмет”, коментира още Варчев пред Гонг.  
 
Колкото до силното представяне на капитана Тодор Стойков с екипа на държавния ни състав до момента в подготовката за Евро 2009, Симеон Варчев заяви: „Всеки човек малко или много се нуждае от обич, доверие и уважение, от топлота. Така е устроена човешката натура и независимо, че Тошко е на 32 години, той също се нуждае от това. Мисля, че в националния отбор, всичко това, което казах, му се оказва и му се дава, и той се чувства като риба в свои води. Той е много талантлив, с много силен характер и като му се подаде малко ръка, става това, което виждаме в момента. Надявам се и на Европейското първенство.”  
 
Накрая Варчев прогнозира: „При всички случаи до три години в националния отбор ще има поне три момчета от новата генерация на Черно море.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи