Пини Гершон: Минутите на Васко са най-важни


Пини Гершон: Минутите на Васко са най-важни
Пини Гершон
25-08-2009 21:40 | gong.bg

„Най-важното в този мач беше, че Васко Евтимов игра. Сега ценни са минутите му на терена, и дори да падаме с 40 точки, той трябва да играе. Надявам се и утре да тренира пълноценно, и в Словения да може да играе повече”, заяви старши треньорът на националния ни тим по баскетбол Пини Гершон след втория пореден успех в контролите срещу сръбския Хемофарм. 
 
Израелецът още вчера заяви, че се надява Евтимов да бъде възстановен навреме за Европейското. „Гледах няколко пъти Гърция. В Словения ще срещнем отбори от топ ниво в Европа, и това е добре за нас, за да видим докъде сме стигнали в подготовката”, каза Пини по повод предстоящия в края на седмицата турнир в Марибор, където националите ни ще се изправят срещу домакините и състава на Гърция
 
Колкото до окончателния избор кой американски гард ще носи екипа на България на Евро 2009, Гершон, който днес отново използва единствено Ърл Роуланд, заяви, че вече е още по-близо до крайния избор. 
 
Другият гард Андре Оуенс отново остана на пейката, което е показателно за изхода от задочния спор със сънародника си Роуланд за място в състава. 
 
„Играхме добре, но сега в Словения ще се види докъде сме стигнали, ще играем с качествени отбори и то като гост, така че там най-добре ще си проличи доколко сме готови за Европейското”, заяви капитанът на тима Тодор Стойков.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи