Бивш играч на Лукойл Академик ще играе в Италия


Бивш играч на Лукойл Академик ще играе в Италия
Крюгър с екипа на Лукойл
27-08-2009 11:57

Бившият играч на Лукойл Академик Кевин Крюгър ще играе в италианската Серия А-1 през новия сезон. Американецът е подписал договор с отбора на Наполи. Американецът си тръгна от България след само пет мача с екипа на отбора.

Крюгър изкара малко повече от три седмици в лагера на „студентите”, но след това американският гард пожела сам да си ходи изтъквайки семейни причини пред ръководството на шампиона на България. Той изигра пет срещи с екипа на Лукойл Академик, но те загубиха три от тях – веднъж от Левски в първенството на страната и на два пъти в турнира Еврокъп от УНИКС Казан и Динамо Москва. Все пак той не остави лоши впечателния с представянето си и имаше по 14.8 точки, 4.8 асистенции и 2 овладени топки за средно по 32.6 минути в петте изиграни мача.

След като напусна България Крюгър успя да си намери отбор в Лигата за развитие на НБА. С тима на Юта Флаш той записа 24 срещи, в които имаше средно по 13 точки на мач. Сега пред него стои ново предизвикателство, а именно да се наложи в едно от най-добрите първенства в Европа.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи