Нов американец в Лукойл Академик


Нов американец в Лукойл Академик
Уокър Ръсел (сн. NBA.com)
27-08-2009 19:20

Отборът на Лукойл Академик успя да привлече нов играч на позицията плеймейкър. Това е близо 27-годишният американец Уокър Ръсел.

Ръсел идва от отбора на Форт Уейн от Лигата за развитие на НБА. Там той игра в последните два сезона. В последния шампионат Ръсел взе участие в 47 срещи, в които записа средно по 16.1 точки, 10.8 асистенции и 4.3 борби. В края на сезона той завърши на първо място в лигата по асистенции. Ръсел бе избран да участва и в Мача на звездите. Преди сезон 2007/2008 той участва в предсезонната подготовка на Ню Йорк Никс, след което подписва с Форт Уейн и за 17 мача записва средно по 14.5 точки и 4.8 асистенции. Добрите му игри са забелязани в Европа и през януари е привлечен от ММТ Естудиантес. Там в 12 срещи има по 4.9 точки и 2.3 асистенции. Преди това Ръсел има опит в Европа и от престоя си в чешкия Нимбурк. В NCAA играе три сезона в университета Джаксънвил Стейт.

Сега Ръсел идва в България, за да ръководи атаката на Лукойл Академик след като стана ясно, че Уили Дийн със сигурност няма да остане в отбора. За място на терена той ще се конкурира с Бранко Миркович, който не поднови договора си с Рилски спортист и след дълги преговори също подсили шампионите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи