Кадетите бяха наградени за класирането си в дивизия А


Кадетите бяха наградени за класирането си в дивизия А
Кадетите получиха наградите си
03-09-2009 19:06

Преди последната контрола за Евробаскет в Полша на мъжкия национален отбор по баскетбол с „Рилски спортист” в зала „Универсиада”, кадетите бяха наградени за европейската титла в Дивизия „Б”. Георги Тодоров, капитан на футболния отбор на БТК, подари на младите европейски шампиони и треньорския щаб мобилни телефони и предплатени пакети. Специални поздрави кадетите получиха и от целия мъжки национален отбор, воден от Пини Гершон.
 

„Тези млади хора направиха изключително много за българския баскетбол. Успехът, който постигнаха е изключителен. Щастлив съм, че подкрепяме младите спортни надежди. Наскоро приключили и стрийтбол турнир, в който се откроиха много талантливи деца. Радвам се, че им помагаме да жънат успехи и да се развиват”, заяви Георги Тодоров след официалното награждаване.
 

Тимът на кадетите във възрастова категория до 16 години направи зрелищен спектакъл на европейското първенство, като спечели първото място с победа над Дания. За целия турнир младежите извоюваха седем победи и допуснаха само една загуба. За титлата се конкурираха общо 17 национални отбора и за първи път осигуриха участието на България в елитната дивизия на Стария континент. Така кадетите извоюваха правото си през 2010г. да се борят за титлата в Дивизия „А”.
 

Двама от нашите баскетболисти - Тенчо Тенев и Павлин Иванов, бяха включени и в идеалния отбор на първенството. Кадетите спечелиха и два индивидуални приза по статистическите показатели от срещите. Павлин беше обявен за най-добър реализатор, а Алекс Симеонов беше състезателят с най-голям процент успешни стрелби в коша на евротурнира.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи