Черно море подписа договор с Ерик Уеб, ще пробва Дойчинов също


Черно море подписа договор с Ерик Уеб, ще пробва Дойчинов също
Димитров взе Уеб в Черно море
07-09-2009 16:18 | Ole-bg.com

Баскетболният Черно море подписа днес договор с американския плеймейкър Ерик Уеб. 25-годишният състезател се представи по-силно в трите контролни срещи от сънародника си Джими Лий Хънт и бе предпочетен от ръководството на отбора. Той сложи подписа си под контракт за една плюс една години. Уеб се отличи съответно с 16 и 14 точки и седем асистенции в последните два спаринга срещу Рилски спортист в Самоков и Спартак в Плевен. В тях „Черно море“ загуби със 73-83 и 84-85.
 
„Контролите бяха с цел да изберем единият от двамата. Спряхме се на Уеб. В Хънт също има много баскетбол, но той е поизостанал с формата, тъй като една година не е тренирал. На нас ни трябва човек, който ще влезе веднага в схемата на игра“, заяви наставникът на варненци Даниел Димитров.
 
Младият специалист добави, че американският център Кален Грийвс ще остане на проби още една седмица. Той е играл в двете контроли, но също е поизостанал в подготовката и е тромав. Утре на проби в отбора пристига и Крум Дойчинов. За последно центърът игра в ЦСКА, който обаче се разпадна. Третият център, който варненци ще пробват, е латвиецът Павел Веселовс. Той пристига във вторник и се присъединява към лагера на отбора. В събота и неделя варненци ще играят контролни мачове с Ямбол, след които ще стане ясно кой от центровете ще бъде привлечен в отбора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи