Тодор Стойков: Не ни достигна майсторство


Тодор Стойков: Не ни достигна майсторство
Тодор Стойков (сн. FIBAeurope)
07-09-2009 22:43 | Gong.bg

Капитанът на българския национален отбор по баскетбол Тодор Стойков очаквано бе разочарован след старта със загуба от Полша на Евробаскет 2009. Опитният баскетболист обаче е убеден, че не може да има отпускане, тъй като утре тимът ще излезе като „на война” срещу Турция.
 

„Играхме по-слабо и заслужено Полша победи. Опитахме се да се върнем в мача, но лошото бе, че позволихме да направят по-голяма разлика и после става вече доста трудно. Гледаме напред за мача утре, излизаме като на война,” коментира Стойков за Gong.bg.


Запитан какво се обърка, когато резултатът изведнъж скочи в полза на поляците, той обясни: „Обърка се това, че трябваше да ги спрем при равен резултат, а те направиха 9:0. Трябваше да правим фаул, но не направихме и оттам се вдигна отборът на Полша, има го в играта. Надявам се никой да не е паднал духом и продължаваме напред. Видяхте, че имаме желание за игра, върнахме се от 20 до седем. Това, което не ни достигна майсторство,” бяха неговите думи за последната част, в която България изпусна златен шанс да стигне до обрат.
 

„Със сигурност смятайте, че утре излизаме като на война. Вече кой ще победи, не мога да кажа, по-добрият отбор. Ние ще дадем максимума от себе си,” обеща Стойков. „Нормално е, когато те подкрепят 7000 човека е по-приятно. Но утре няма да е такава атмосферата и тогава нещата ще бъдат по-различни.”
 

„Дано това Европейско бъде малко по-различно от предното и да вземем поне победа, да не е като предното Европейско първенство,” си пожела капитанът.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи