Израел е първият елиминиран, осем отбора се класираха за следващия етап


Израел е първият елиминиран, осем отбора се класираха за следващия етап
09-09-2009 03:39

След загубата си от Македония, Израел стана първият сигурен отбор, който напуска Евробаскет 2009 след първата фаза на турнира. Те играят с Гърция тази вечер, но дори и да победят нямат абсолютно никакви шансове за класиране в следващия етап. Другите три тима в тази група А на състезанието – Гърция, Хърватска и Македония вече прескочиха първата фаза и със сигурност ще продължат участието си с поне още 3 мача. Нещо повече, гърците влизат с две победи и без загуба във втория етап, независимо от изхода от двубоя им с Израел. Хърватска и Македония пък ще определят кой тим ще има актив напред от победа и загуба, както и кой ще влезе с две загуби.
 

В група B на състезанието Франция и Русия са сигурни участници в следващия етап, докато Германия и Латвия ще определят в директен сблъсък кой от двата тима ще продължи и кой ще отпадне. След като биха Русия вчера, на Германия им стига и загуба до 7 точки.
 

В група C Словения се класира напред, докато другите три отбора – Испания, Сърбия и Великобритания са зависими от последните си срещи. На Великобритания е нужна победа над Сърбия като тя трябва да е с поне 8 точки, ако испанците паднат от словенците. Съществува вариант Испания да си тръгне от турнира, ако загуби от Словения и британците бият Сърбия точно с 8 или 9 точки. Ако пък Испания победи Словения, то сърбите нямат право на грешка срещу Великобритания или ще пакетират и те куфарите си.
 

Ситуацията в група D, където е нашият отбор изглежда по-проста. Турция и Полша продължават със сигурност, а двубоят помежду им ще определи кой тим ще влезе в следващия етап без загуба. България и Литва пък ще определят кой ще бъде последния отбор, класирал се от тази група. Загубилият пък си заминава без успех от турнира.
актив от 1 победа и 1 загуба в по-нататъшния развой на турнира.


КЛАСИРАНИ ОТБОРИ за втория етап:

Гърция

Хърватска

Македония

Франция

Русия

Словения

Турция

Полша


 

ЕЛИМИНИРАН ОТБОР:

Израел


КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОБАСКЕТ 2009

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи