Черноморец взе 213-сантиметров американец


Черноморец взе 213-сантиметров американец
Брус Браун
10-09-2009 17:32

Бургаският Черноморец подписа с 213-сантиметровия американец Брус Браун. Новината потвърди за BulgarianBasket.com старши треньорът на тима Дечо Коешинов. Браун за последно е играл в португалското първенство в тима на Барейрензе Унилогос, като е на първо място по блокади в лигата с 1.8 средно в 16 изиграни срещи. Като добавка към това центърът е правил сравнително добрите 13.4 точки и 7.9 борби при много добри показатели в стрелбата от разстояние.
 

Браун е на 26 години, роден е в Ричмънд-Вирджиния и е завършил университета Хамптън в дивизия А на колежанската лига в Щатите, а след това играе в долните дивизии на страната, както и има стаж в Тунис, Австралия и Португалия. През 2006-та година дори е бил на проби в Сакраменто Кингс в НБА. Той разбира се играе на позиция 5, добрият ръст му позволява да има сериозно присъствие в подкошието, а освен добрата атлетичност притежава и отлични движения за човек с такава височина. Много добър защитник, а в нападение доста често завършва със забивки в коша на съперника.
 

Браун е участвал в мача на звездите в португалското първенство през миналия сезон. Той е поредното ново попълнение на Черноморец преди техния първи сезон в Националната Баскетболна Лига. Преди него в Бургас акостираха Дуейн Мортън от Левски и Пламен Алексиев от Черно море Варна.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи