Най-великия влиза в Залата на Славата


Най-великия влиза в Залата на Славата
Майкъл Джордан влиза в залата на славата
11-09-2009 10:08

Майкъл Джордан бе най-добрия, няма съмнение за това. Това бе признато от Чарлз Баркли още през 1984, когато го обяви за най-добрия играч в страната тогава. Едва ли са много тези, които биха имали различно мнение дори и 25 години по-късно.

Най-добър на големите сцени, най-добър в ключовите моменти, най-добър на терена. Просто най-добрия баскетболен играч за всички времена.

Сега този играч ще получи поредното признание за качествата си. Джордан е сред тези, които тази година ще бъдат включени в Залата на Славата. Това ще е поредното отдаване на чест за някой, който вече е спечелил всичко. Другите от тазгодишния избор са Дейвид Робинсън, Джон Стоктън, Джери Слоан и Вивиан Стрингър.

Избирането на Джордан в залата на славата предизвиква небивал интерес и събитието трябваше да бъде преместено в друга зала, с двойно по-голям капацитет.

Освен Джордан присъстващите ще видят и Дейвид Робинсън, който помогна на Сан Антонио да спечели две титли на НБА; Джон Стоктън - най-добрия подавач и с най-много откраднати топки в историята на лигата; Джери Слоан - дългогодишният треньор на Юта Джаз, който има над 1000 победи с тима и Вивиан Стрингър - първата жена извела три университета до финалната четворка на NCAA.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи