Кирило Скуматов се завърна в родината си


Кирило Скуматов се завърна в родината си
Кирило Скуматов ще играе в Украйна
11-09-2009 11:56

Украинското тежко крило Кирило Скуматов, който до края на миналия сезон носеше екипа на Ямбол се завръща в родината си. Той ще защитава цветовете на Ховерла Ивано-Франкивск в украинската Суперлига.
 
Скуматов, който е на 29 години изигра два сезона за Ямбол, а представянето му в този клуб бе много добро. През миналата година той бе на терена в общо 31 срещи за Ямбол в шампионата и турнира за купата на страната като в тях отбеляза средно по 11.1 точки и хвана по 6.4 борби за 26.5 минути на среща. Коефициентът му на полезно действие бе 12.5, трети в отбора след Байрън Сандърс и Станислав Говедаров.
 
Ховерла Ивано-Франкивск няма особено големи успехи в Украйна. Те са тим от долната половина на таблицата като миналата година завършиха на осмо място в крайното класиране след като влязоха предния сезон от по-долната дивизия.
 
Освен с Кирило Скуматов, Ямбол се раздели и с Байрън Сандърс който замина за Швейцария по-рано през лятото. За сметка на това тимът ще се подсили с няколко нови играчи от чужбина, които ще запълнят оставената празнина в подкошието. На проби пристигат няколко чужденци, които ще бъдат тествани в два мача с Черно море през уикенда.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи