Ясни повече от половината отбори за Световното в Турция, България вече няма шанс


Ясни повече от половината отбори за Световното в Турция, България вече няма шанс
Отборите, които са класирани за Турция
11-09-2009 12:31 | Любомир Нешев

Вече са известни 14 от отборите, които ще участват на Световното първенство в Турция през 2010 година. Класирани са вече Турция като домакин и САЩ като световен шампион. От Африка ще участват Ангола, Кот Д'Ивоар и Тунис; от Америка - Аржентина, Бразилия, Канада и Пуерто Рико; от Азия - Китай, Йордания и Иран; от Океания - Австралия и Нова Зеландия.
 

Остава само да се разиграят шестте квоти, които има Европа. Първите шест отбора от първенството на Стария континент, което тече в момента ще получат визи за шампионата в Турция. Ако южните ни съседи влязат в шестицата, то мястото ще бъде заето от състава, класирал се на седмо място. За да се запълни бройката от 24 участника от ФИБА има предвидени и уайлд кард за 4 отбора. Те ще бъдат обявени на 13 декември, но дотогава няма да може да се предполага кои ще бъдат те. България със сигурност е извън сметките и няма шанс да получи виза за Турция.
 

Отборите ще бъдат разпределени в 4 групи по 6 в предварителната фаза, а след това първите четири от всяка група ще се класират за осминфиналите. Там вече ще се играе на елиминиране.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи