Димитър Гологанов продължава българското участие на Евробаскет 2009


Димитър Гологанов продължава българското участие на Евробаскет 2009
Димитър Гологанов
12-09-2009 00:55

Въпреки отпадането на националния ни отбор все още имаме българин на Евробаскет 2009 в Полша. Един от най-добрите български рефери към днешна дата Димитър Гологанов продължава с отличното си съдийство да брани българската чест на този най-силен европейски баскетболен форум за годината. Вчера Гологанов изсвири безупречно една от срещите във втората фаза на турнира, тази между отборите на Гърция и Германия. Това бе негов трети мач на този Евробаскет, а е възможно тази бройка да нарасне в близките дни. Друг българин пък ще получи признание в последния ден от шампионата в Катовице, когато ще бъде и официалната церемония по приемането в залата на славата на бившия съдия Артеник Арабаджян.
 

В същото време Франция и Гърция вече са на четвъртфинал след като победиха съответно Македония и Германия в първи мачове от втората фаза. Те вече имат по 3 победи и без загуба оглавяват класирането в група Е на турнира. Дори да загубят оставащите си две срещи до края на този етап, тези два отбора са сигурни за четвъртфиналите. Останалите четири отбора – Хърватска, Русия, Германия и Македония ще спорят за другите две места, даващи право на участие напред в надпреварата. Напомняме, че голямата битка ще бъде за влизане в седмицата, което ще осигури участие на Световното първенство в Турция догодина. За там ще се класират първите шест отбора в крайното класиране, но ако между тях е и тима на Турция, то седмия подред също ще получи това право.
 

По-късно днес са първите мачове от втората фаза на група F, като всичките се чакат с голям интерес. Първо от 16.45 Турция и Испания ще мерят сили, следват от 19.15 Полша и Сърбия, а от 22.00 часа програмата за деня завършват Литва и Словения.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи