Христо Захариев на проби във Варезе


Христо Захариев на проби във Варезе
Христо Захариев в местната преса
12-09-2009 12:04

Една от най-големите надежди на българския баскетбол Христо Захариев е на проби в Италия. 19-годишният състезател ще тренира около месец с отбора на Чимберио Варезе и ще се опита да убеди треньорите в своите качества. Старши-треньорът Стефано Пиластрини вече познава много добре Захариев - през 2007 на Европейското за юноши под 18 години българинът вкарва 38 точки на Италия, която тогава е водена именно от Пиластрини. Така на този етап Христо ще тренира с отбора и ще играе в предсезонните контроли.

Самият Захариев дори вече е обект на интерес от местните вестници и вече бе публикувано и кратко интервю с него. "Вече видях, че това е един отбор, който е печелил много в миналото, и в Италия и в Европа, а градът определено обича баскетбола. Вълнувам се много, но ще направя всичко по силите ми, за да си спечеля място в отбора, искам да остана във Варезе, това е сигурно."
 
Всичко разбира се, ще зависи от самия него, повече от 20 дни, за да убеди, че е готов да бъде част от отбора на Варезе. "Обичам да вкарвам кошове. Обожавам да надигравам съперника се чрез пробив и да играе добре и твърдо в защита, добър борец под коша съм."
 
Италия вече познава Захариев, тъй като миналата година той тренира с Фортитудо Болоня и Терамо, а сега той иска да опита да остане, за да играе в едно от най-силните първенства в Европа.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи