Берое 07 преговаря за канадка


Берое 07 преговаря за канадка
Лиан Еванс (в защита) може да подсили Берое 07
15-09-2009 12:58

В близките дни ръководството на Берое 07 ще започне преговори за привличането на канадската национална състезателка Лиан Евънс, съобщава Beroe.eu. Тя е на 22 години, висока е 191 сантиметра и играе на поста център.
 
Преминала е през всички национални гарнитури на своята страна, а през 2007 година е взела участие и в осемте двубоя на Канада по време на Световното първенство в Москва за девойки до 21 години, където "кленовите листа" завършват на 6-ата позиция в крайното класиране.
 
От началото на кариерата си през 2005 година е играла само в университетския отбор на British Columbia College, където постепенно се превръща в основна фигура. В последните 2 сезона неизменно започва в стартовата петица на тима и в почти всяка среща завършва с дабъл-дабъл. Средните й показатели са 10,5 точки и 11 борби на мач. В края на миналия сезона Евънс е получила награда за най-добър защитник в шампионата.
С евентуалното й привличане в състава ще се цели увеличаването на конкуренцията в "зелено-белите" редици, подобряване играта в защита и засилване на мощта на тима в борбите под коша.
 
Към момента старши треньорът на Берое 07 Стефан Михайлов разполага само с един център и това е проектонационалката Златина Калоферова.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи