Александър Тодоров: Имаме нов облик, трябва ни време и търпение


Александър Тодоров: Имаме нов облик, трябва ни време и търпение
Александър Тодоров
16-09-2009 11:10 | Rilskibasket.com

Мъжкият тим на Рилски спортист се завърна от турнето в Турция, където в рамките на пет дни изигра също толкова контроли с местни тимове. Балансът е 3 победи и 2 загуби като всички в клуба намират срещите като много полезни за този етап от подготовката на тима. В първия мач те допуснаха загуба в деня на пътуването от един много силен тим на Одрин, който по всяка вероятност ще води битка за влизане в турския елит догодина. Последваха три поредни победи над Ашък, Йешилърт и втория отбор на гранда Ефес Пилзен преди да се завърши със загуба във втората среща с Йешилърт.
 
„Изиграхме пет полезни контроли като се опитах да комбинирам различни състави в тях. Всеки играч имаше възможност да почива в минимум една среща, все пак е трудно да се играят 5 срещи в 5 поредни дни. Досега изиграхме 7 контроли от началото на подготовката, а имаме да играем още 10-12 мача преди началото на шампионата. Ще участваме на турнир в Кавадарци сега, после сме в Пирот, следва турнир в Самоков и има вариант да играем и на турнир, ако Лукойл Академик организират такъв в Правец. Имаме доста време за сработване, все пак имаме 5 нови състезатели. Факт е, че все още много неща не функционират както трябва, но затова и избрахме този гъст график от срещи, за да се обиграем състава по-добре”, казва за официалния сайт на клуба старши треньора Александър Тодоров. Той добави още, че любителите на баскетбола у нас ще имат възможност да гледат по-различен Рилски спортист през новия сезон.

„Миналата година разчитахме на много стрелба отвън, докато сега ще бъдем по-силни в подкошието с привличането на Дейвид Бърджис и Георги Давидов. Александър Груев ще бъде основен плеймейкър, миналата година го ползвах повече на „2”, но сега ще получи шанс за изява на „1”. Целият отбор има нов лик, една цяла нова система, която ще има нужда и съответно търпение и време за сработване.”
 
По отношение на срещите в Турция Тодоров добави също, че местните тимове играят по-различен баскетбол от българските – със здрава защита на границите на грубостта, докато тук у нас се акцентира повече на нападението и вкарването на повече точки. Отборът на Рилски спортист е имал нужда и от такива мачове, които ще бъдат полезни за израстването му.
 
Рилски спортист заминава утре за Кавадарци, където от петък до неделя заедно с Фени Индустри, Вардар Скопие и Черно море ще вземе участие на първия предсезонен турнир за новия сезон.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи