Спартак Плевен тренира двуразово, търси съперници за контроли


Спартак Плевен тренира двуразово, търси съперници за контроли
Спартак играе днес с Балкан
16-09-2009 11:49 | в-к Посредник

Две са новите попълнения в отбора на Спартак Плевен. С тях и селекцията в тима е приключила, като в момента отборът води активна подготовка предвид старта на надпреварата на Балканската лига и Националната баскетболна лига. Това съобщи за вестник “Посредник” треньорът на баскетболния ни отбор Дарин Великов. След привличането в тима на 206-сантиметровия американец Джоузеф Кенърли в края на август, в отбора вече е и 196-сантиметровият гард Никола Трайков.

Капитанът Хрисимир Димитров и основа на отбора ще продължи кариерата си в плевенския тим и по думите на треньора Великов е в отлична форма преди старта на сезона. В тима ще са още Роб Престън, Росен Софрониев, Христо Ангелов, Веселин Георгиев, Илия Станков, Александър Дяковски, Цветослав Острев, Владимир Маринов, Тодор Тодоров, Максим Генов и Петър Христов. В момента със Спартак не тренира единствено Саша Топчов. Той се разделя с тима по семейни причини.  
 
“Не се е прибирал 6 години в Сърбия и има някакви проблеми с родителите си. Ще си търси там отбор, но ако реши да се върне при нас, ще го приемем, защото той не е изгонен от отбора, а се разделя с него заради проблеми, които не са свързани с баскетбола”, обяснява Дарин Великов. И допълва, че с цел обиграване младите състезатели в отбора ще бъдат преотстъпени на отбор от втората “А” група. Борислав Генков, Максим Генов, Христо Ангелов и Петър Христов имат нужда да играят и да трупат опит. “Тази година преди официалните мачове на мъжете ще играят дублиращи отбори на съответните клубове. Тези момчета ще играят в дублиращия ни отбор, а в неделите, когато има мачове на вторите “А” групи, ще играят в тези мачове като преотстъпени, но ще си тренират с нас. Реално днес нашият клуб разполага с 12 равностойни играчи, които да участват в Балканска лига и национално първенство. На пост имаме по трима-четирима играчи. Смятам, че с този състав няма да изпитаме затруднения, защото през миналата година ни се наложи да играем доста нагъсто мачове в края на сезона”, категоричен е Великов.

Отборът на Спартак в момента води двуразови тренировки. Подготовката е в напреднал стадий, но на клубното ръководство е изключително трудно да намира отбори, с които тимът да играе контроли. Две с Черно море Варна вече са изиграни. Сега в сряда и в събота предстои контрола с Балкан Ботевград, като втората ще е в Плевен от 17.30 часа. “Няма съперници в България за контроли, тъй като отборите са на различен етап на подготовка, а някои са много далече. Затова и съм поръчал на мои приятели, мениджъри и треньори да ми търсят отбори в Сърбия и Румъния, където да изиграем поне 5-6 мача, че да достигнем необходимите ни поне 10 мача преди старта ни на 14 октомври. Имаме нови играчи, които само в мачове може да достигнат необходимото обиграване със състава”, уточнява Дарин Великов.

В началото на септември ръководството на баскетболния клуб се е срещнало с фенклуба. Уточнено е, че феновете на баскетболната игра ще пътуват с отбора до всички зали, в които баскетболният Спартак ще играе със свои съперници в Балканската лига. За да може това да стане, фенклубът ще набира свои членове, които ще имат свои екипи и ще заплащат членски внос. Членовете на този клуб ще пътуват с автобус, осигурен от баскетболния клуб, но ще заплащат част от пътуването. Друга, но по-малка част, ще се заплаща от баскетболния клуб. Уговорено е в началото на октомври фенклубът да представи списъци с желаещите да пътуват, за да подкрепят любимия си отбор в мачовете в Сърбия, Черна гора, Македония и Румъния.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи