Балкан с 18 точки повече в контрола срещу Спартак Плевен


Балкан с 18 точки повече в контрола срещу Спартак Плевен
17-09-2009 07:43 | Botevgrad.com

Макар и в контрола, Балкан неочаквано лесно победи Спартак с 18 точки разлика - 81-63 в собствената си зала „Балкан”. На моменти в третата и четвъртата част разликата на няколко пъти достигна до 24 точки. Личеше, че тимът от Плевен все още е в начална фаза на своята подготовка и ще изглежда по съвсем друг начин в мачовете от Националната и Балканските лиги.
 

Любопитното в този мач бе, че с екипа на родния си клуб около двайсет минути изигра Иван Лилов. Гардът все още не е решил къде ще продължи кариерата си и тренира с Балкан. Петима от баскетболистите на домакините завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатен в срещата бе Илко Нанев, който завърши със 16 точки. 14 добави Данчо Бозов, Иван Лилов - 13, брат му Любо Лилов - 12, Атанас Радев - 10, а с по 7 се отчетоха Бойко Миленков и Мартин Маринов. Не игра единствено Марко Янюшевич, който е в родината си Сърбия в очакване да му бъде издадена работна виза.
 

За Спартак най-много точки отбеляза Илия Станков - 16, от които 15 през първото полувреме. Другият с двуцифрен актив бе капитанът Хрисимир Димитров, който завърши с 11. Новото попълнение Джо Кенърли се отчете с едва 4.
 

Двата тима ще играят още един мач в събота, но този път домакин ще бъде Спартак.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи