Нейков: Подготвяме данъчно облекчение за спонсорите


Нейков: Подготвяме данъчно облекчение за спонсорите
Нейков изпрати националите за Полша (сн. Gong.bg)
17-09-2009 09:36 | Меридиан Мач

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков разкри, че до три седмици работна група ще излезе със становище относно възможността компаниите, които финансират спортни клубове, да получат данъчни облекчения в края на годината.

„Сформирали сме група. Министърът на финансите Симеон Дянков скоро ще съобщи под каква форма ще стане това. Направихме среща с всички петролни фирми. Подготвя се такава и с останалите по-големи компании в България. Средствата, които те предоставят за финансиране на даден отбор, впоследствие ще бъдат признати като разход и ще има данъчно облекчение. Все още обаче не сме наясно каква точно ще бъде формулата, под която това ще се случи“, разкри Нейков.

Той допълни, че се чака приключване на финансова инспекция относно липсите на средства в Национална спортна база и Спортния тотализатор. „Когато това стане, хората в страната ще бъдат уведомени с абсолютна точност за всичко, което се е случвало. Целта и на двата управителни съвета е да има прозрачност. Това са имена, които са достатъчно добре познати у нас, хора, които са допринесли за успехите на българския спорт“.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи