Стефка Митева и Христина Иванова в Испания


Стефка Митева и Христина Иванова в Испания
Иванова и Митева продължават в Испания
17-09-2009 12:15

Нови две българки ще играят в Испания от новия сезон. Това са вече Христина Иванова и Стефка Митева. Техният нов отбор се казва Арос Леон и играе във втора испанска дивизия. До този момент двете бяха съотборнички в тима на Рилски спортист, който ще играе в женската А група през новия сезон.
 
Христина Иванова бе основният реализатор на самоковският клуб през миналия шампионат. Тя изигра общо 28 двубоя, в които записа средно по 20.4 точки и 3.3 борби. С девойките старша възраст на тима, тя спечели лигата за девойки и държавното първенство за девойки до 19 години. В 17 мача в двете първенства тя има по 25.9 точки и 4.1 борби средно на мач.
 
Стефка Митева също бе основна част както от женския, така и от девическия отбор на Рилски спортист. Силно изпъкваха нейните качества в борбата под двата коша и често постигаше дабъл-дабъл през сезона. В 27 мача при жените тя записа по 14.4 точки и 11.8 борби. За 17 мача при девойките Митева има средно по 14.4 точки и 13.5 борби.
 
Сезонът в Испания за двете българки започва на 3 октомври. Тогава техния нов отбор ще започне с гостуване в първия кръг от Втора лига на Каха Рурал Валбусенда.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи