Партизан ще играе с Денвър Нъгетс и Финикс Сънс


Партизан ще играе с Денвър Нъгетс и Финикс Сънс
Сърбите отиват зад океана другия месец
17-09-2009 12:35

Сръбският Партизан Белград заминава за САЩ по-късно този месец, където ще изиграе няколко мача. Освен ясните вече срещи с Денвър Нъгетс на 3 октомври и Финикс Сънс на 6 октомври се разбра, че преди това сръбският шампион ще играе и срещу отбор наречен "Звездите на Средния Запад".
 
Съставът на "Звездите" ще се състои от бивши и настоящи играчи от НБА и Европа, като тимът ще бъде воден от Скот Полард и Матийн Клийвс. Първият мач ще се играе на 27 септември в Университета Пърдю, а вторият три дни по-късно в Гимназията Дакота в Мисури. Тези места са избрани главно заради голяма сръбска общност в близките Чикаго, Северозападна Индиана и Детройт.
 
Мачът между "Звездите" и Партизан ще се състои и в сътрудничество с Хуманитарната Организация Дивац, която е събира помощи за бежанците и е основана от бившия център на Партизан, Лос Анджелис Лейкърс и Сакраменто Кингс Владе Дивац.
 
Президентът на Партизан Предраг Данилович сподели няколко думи относно турнето на неговия отбор: "За нас е голяма чест поканата да посетим САЩ и го считаме за страхотно постижение. Ние сме първият сръбски баскетболен отбор, който участва в подобно начинание. В същото време това е и голямо признание от Евролигата и НБА както и исторически момент за сръбския баскетбол. Това е потвърждение на факта, че много хора от НБА са запознати и уважават сръбските баскетболни традиции. Играчите, треньорите и ръководството на Партизан заслужават това признание."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи