Арън Харпър пристигна, започва тренировки от утре


Арън Харпър пристигна, започва тренировки от утре
Арън Харпър
18-09-2009 14:32 | levskibasket.com

28-годишният американец Арън Харпър пристигна в София днес по обяд с полет от Мюнхен съобщава официалния сайт на клуба www.levskibasket.com. Той бе посрещнат на аерогара София от треньора Константин Папазов, а от утре започва тренировки с Левски. Очаква се тимът да е в пълен състав следващата седмица, когато ще бъде и официално представяне. "Ще имам първи впечатления от Харпър след няколко дни, когато той започне да тренира, но смятам, че успяхме да вземем много качествен играч", сподели треньорът Папазов. 

Харпър бе настанен в апартамента, който БК Левски му осигури. Всички чужденци имат и автомобили. "Ръководството осигурява наистина европейски условия за състезателите си", добави Папазов.

Харпър е играл в университета "Мисисипи" в NCAA в продължение на четири години. След това той бе баскетболист на КР Рейкявик, където има по 26.4 точки, 6.6 борби и 5.7 асистенции. Следващият тим за Харпър е френският Роан, където завършва като трети реализатор във френската лига. Сезон 2006/2007 е най-успешният за него. Той записва средно по 18.1 точки, 5.4 борби и 3 асистенции в най-силната дивизия на Франция, а тимът му печели титлата. След това американецът подписва с Азовмаш Мариопул, но напуска през ноември и довършва сезона във венецуелският Тротамундос де Карабобо. Миналото лято Харпър се завръща в отбора на Роан и завършва сезона с 15.4 точки и 4.1 борби, а тимът му стига полуфинал за купата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи