Словения с успех над Хърватия след силна трета част


Словения с успех над Хърватия след силна трета част
Бощян Нахбар (сн. FIBAeurope.com)
19-09-2009 02:29

Словения губеше с 15 точки във втората четвърт, но накрая ликуваше след победа с 67-65 над Хърватия в последната четвъртфинална среща от Евробаскет 2009 в Полша. Успехът е исторически за тази страна, която се изправя на полуфинал срещу Сърбия тази вечер от 22.00 часа българско време.
 
Братята ЛорбекЕразем от Барселона и Домен от Бенетон Тревизо, заедно с Яка Лакович вкараха всичките точки за Словения в серията от 23-3 от края на втората до началото на последната четвърт. Така преди последната десетка възпитаниците на старши треньора Юре Здовц поведоха с 53-50. Хърватия все още имаше своите шансове, но Бощян Нахбар сложи точка на спора с решаващ удар 6 секунди преди края. Победата означава и автоматично класиране на Словения за световното първенство в Турция догодина. Хърватия ще продължи да се бори за виза за този шампионат, а днес по-късно те ще имат шанс да го сторят срещу Русия.
 
Еразем Лорбек вкара 27 точки и добави 8 борби и 3 отнети топки, Нахбар завърши с 12, а Лакович с 11 точки и 5 асистенции.
 
Роко Лени Укич бе най-резултатен за Хърватия с 21 точки, Зоран Планинич добави 11, а Сандро Ничевич се отчете с 10 точки за загубилия тим.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛОВЕНИЯ - ХЪРВАТИЯ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи