Деян Иванов: Да се върна в Черно море? Забравете!


Деян Иванов: Да се върна в Черно море? Забравете!
Деян Иванов (сн. FIBAeuope)
19-09-2009 09:54 | 7 дни спорт

Баскетболист №1 на България за 2008 година Деян Иванов разказа пред "7 дни спорт" защо заминава без гадже за Италия и какво очаква от новия сезон. 23-годишното крило ще се състезава за втора поредна година в Монтегранаро. След успешните мачове на Деян миналия сезон шефовете на клуба не се поколебаха да задържат в състава си талантливия варненец.
 
- Как се чувствате в Италия?
- Пристигнах в сряда и се настаних в апартамента си. Веднага след това проведох първа тренировка и се запознах с новия треньор. Всичко мина нормално, чувствам се много добре тук. Трябва да се настроя бързо, тъй като сезонът започва на 11 октомври, а дотогава няма много време.
 
- Има ли нови попълнения в отбора?
- Имаме доста нови играчи. Взехме двама на позиция център, единият е от Монтепаски. Имаме нови атакуващи гардове, но все още не знам имената на всички.
 
- Какви са целите тази година?
- Миналия сезон се класирахме 12-и, а за този сезон все още не знам какви са целите. Лично аз искам да влезем в плейофите на първенството и в турнира за купата на страната, което значи минимум 8-о място.
 
- Имахте ли други оферти?
- Имах, но това вече няма никакво значение. Вече съм в Монтегранаро. Не съм чакал много за други предложения, защото от този отбор ми направиха задоволителна оферта.
 
- В едно изказване изпълнителният директор на Черно море Симеон Варчев каза, че иска да върне вас и брат ви Калоян във Варна. Мислите ли, че това е реално?
- На този етап това не може да се случи. С Варчев сме в много добри отношения, знам, че той търси най-доброто за Черно море. Много би ми харесало да се върнем в отбoра, от който сме тръгнали, но се надявам да продължа да се състезавам в чужбина.
 
- Какво правите в свободното си време в Италия?
- Откакто съм пристигнал, спя и си оправям багажа. Хубавото е, че познавам града и се чувствам доста добре.
 
- Какво ви харесва най-много в Монтегранаро?
- Градът е в централната част на страната, наоколо има много забележителности. Изобщо цяла Италия е една история. Монтегранаро е много приятно място.
 
- Кой ще ви топли в Италия?
- Никой! Сам съм, защото искам да се концентрирам изцяло върху баскетбола.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи