Локаут в НБА, ще се използват заместващи съдии


Локаут в НБА, ще се използват заместващи съдии
НБА търси заместници на реферите
19-09-2009 10:32

Ръководството на НБА обяви, че няма да използва своите съдии поне в предсезонните мачове бе обявено вчера. По-рано през деня НБА и Асоциацията на на Съдиите прекъснаха преговорите си за нов договор.

НБА ще използва съдии от Лигата за Развитие както и от Женската НБА в предсезонните мачове, а ако преговорите не се развият както трябва и през редовния сезон.
На 1 октомври започват първите мачове от подготовката на отборите, а на 27 октомври започва и същинският сезон.

НБА обяви, че заплатите на съдиите щяха да останат същите, но от лигата искаха да намалят някой разходи по пътуванията и облагите за самите рефери.

"Предложения, които направихме към Асоциацията на Съдиите са изключително честни и разумни, предвид настоящата икономическа ситуация" обяви Рик Бюканън, изпълнителния вицепрезидент на НБА. "От 2008 година лигата и нашите отбори са намалили сериозно разходите си, с повече отколкото ние желаем да го направим сега. Голямо разочарование за нас е, че Асоциацията на Съдиите пренебрегна икономическата реалност, отказа нашето предложение и не ни остави друг избор, освен този да почнем да използваме други съдии."

Асоциацията гласува с 57-0 срещу предложението на НБА, вярвайки, че от лигата искат съдиите да дадат прекалено много от себе си в този случай.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи