Лукойл Академик замина за две контроли в Гърция


Лукойл Академик замина за две контроли в Гърция
Лукойл ще играе контроли в Гърция (сн. Gong.bg)
19-09-2009 18:54 | Gong.bg

Лукойл Академик замина днес по обед за Гърция, където ще направи първи проверки от лятната си подготовка. „Студентите” ще играят в Солун срещу местния гранд Арис, както и срещу тима на Кавала.
 
„Заминаваме за Гърция, играем два мача, които ще ни бъдат първите контроли след 15 дни лагер в Правец,” заяви преди отпътуването старши треньорът Георги Младенов. „Ако някой не се справи в тези контроли, ще търсим и нови играчи. Но смятам, че всичко е добре, тренираме, мотивирани сме. Няма да сме готови на 100%, защото досега наблегнахме на физическата подготовка.”
 
С Лукойл заминаха всички нови попълнения на тима – тримата американци Ръсел Уолкър, Айзък Уелс и Ърнест Браун, както и Марко Джерасимович и Бранко Миркович. „Имаме съвсем малък проблем с килограмите на Браун, но той свали 10 кг за 10-15 дни и има още месец да сваля,” каза Младенов за Гонг. „Всички са невероятни професионалисти, нямаме никакъв проблем с тях. Очакваме само да почнат мачовете, за да видим докъде сме стигнали, и ако има нещо за поправяне – да го поправим.”
 
„Българите при нас са си същите, но сега взехме двама млади – Планимир Дафинов и Самуел Франсис. Ще им даваме шанс, но нашата цел е една – шампионска титла и купа, така че не може да играем само с млади. С играчи на 18-19 години няма как да успеем да го направим. Никой няма гарантирано място в отбора, всеки ще играе колкото заслужи с показаното на тренировки,” обясни Младенов.
 
„За да е едно първенство силно, и да израстват младите, трябва да има класни чужденци в него,” каза младият специалист за новата вълна чужди състезатели, които пристигнаха в България. „Не случайно във всички силни първенства – Испания, Италия, Русия, Гърция, Турция – има толкова много чужденци. Те имат добри школи, вадят млади играчи, а чужденците вдигат класата и събират повече публика в залите.”
 
Освен срещу Арис и Кавала, Лукойл Академик ще участва на турнир в Пирот на 26 и 27 септември, а от 29 септември до 2 октомври е на международния турнир в Самоков. Заключителната част от подготовката на шампионите е свързана с четвърти турнир от 12 до 14 октомври в Никозия.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи