Сърбия ще играе за златните медали срещу Испания


Сърбия ще играе за златните медали срещу Испания
Милош Теодосич с най-голяма заслуга (сн. FIBA)
20-09-2009 02:46

Сърбия достигна финал на Евробаскет след като победи след продължение Словения с 96-92. След голяма битка най-младият тим на шампионата, воден от фантастичния Милош Теодосич надигра съперника си, от който падна в предварителната група на първенството. Гардът вкара 32 точки, а освен него Ненад Кръстич и Коста Перович добавиха по 18 точки и класираха Сърбия на финал срещу Испания тази вечер от 22.15 българско време в Катовице.
 
Най-добър сред словенците бе Еразем Лорбек, отбелязал 25 точки и хванал 10 борби за дабъл дабъл. За съжаление на феновете на този тим той прекара последните десетина минути на скамейката за резерви, тъй като напусна за 5 лични нарушения. Брат му Домен добави 22, а Бощян Нахбар 18 точки.
 
Драмата в редовното време бе пълна след като Горан Ягодник вкара няколко невъзможни тройки, а след него Теодосич взе нещата в свои ръце. Той отбеляза 4 поредни точки от наказателната линия преди да изравни резултата с тройка и прати мача в продължение.
 
Сърбия започна допълнителното време със серия от 7-0 за 86-79. Словения обаче отвърна, но в края баскетболистите на Душан Ивкович бяха безпогрешни от линията за наказателни удари и заслужено триумфираха.
 
Двата тима направиха общо 70 лични нарушения и изпълниха 88 фала – 49 Словения и 39 Сърбия.
 

За Словения не играха контузените звезди Горан Драгич и Матияж Смодиш. Утре словенците се изправят в малкия финал от 19.30 срещу Гърция, а както вече казахме в 22.15 е битката за златото между Испания и Сърбия.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЪРБИЯ - СЛОВЕНИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи