Пау Гасол: Всичко, за което мечтаехме бе този медал


Пау Гасол: Всичко, за което мечтаехме бе този медал
Гасол с мечтания медал (сн. ACB.com)
21-09-2009 11:03 | Любомир Нешев

Изпаднал в невероятна еуфория след спечеления финал най-добрият играч на Евробаскет 2009 Пау Гасол говори надълго пред испанските медии. "Всичко, за което мечтаехме бе този медал. Бе много трудно, но екипът го заслужава, защото има невероятни човешки качества.Посмещавам триумфа на семейството си, които винаги са били на моя страна, но и на целия екип, който ни подкрепяше много. Това е един медал, който трябва да ценим изключително много, защото ни струваше много да го спечелим и е необходимо да се грижим за него."


Гасол бе сигурен, че отборът му е "заслужавал този триумф" и потвърди, че те ще се "радват и наслаждават на този медал".
"Чувството е на щастие, на удовлетворение от всички тези години давайки всичко, работейки в приятелска обстановка, и това донесе и радост на всички, които ни подкрепят, обичат, всички, които са дойдоха в Полша. Горди сме, че сме успяли да накараме хората да ни обичат. Заслужаваме го, радваме се на момента и ще продължим да го правим."
 
2009 година бе невероятна за Гасол, тъъй като той спечели и първата си титла в НБА с Лос Анджелис Лейкърс. "Цялата година бе фантастична за мен. Сега не идва 2010, а всичко започва отново с 2009. Не мога да искам повече. Здрав съм, семейството ми е здраво, спечелих титла в НБА и съм в страхотен отбор, който стана Европейски шампион. Благодаря за всичко, чувствам се като супер щастлив човек" завърши испанецът.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи