Берое 07 ще участва на силен турнир в Турция


Берое 07 ще участва на силен турнир в Турция
Берое 07 получи покана да участва в Турция
21-09-2009 13:34

Женският тим на Берое 07 от Стара Загора бе поканен и ще участва на силен международен турнир в турския град Самсун. В края на месеца те заминават на юг, където от 2 до 4 октомври ще мерят сили със Самсунспор, Анкая Ари Колежи и Коджаелиспор. Както е известно, в Самсунспор от новия сезон ще играе най-добрата състезателка в българския шампионат от миналата година Вера Перостийска.
 
„Готвим се докрая на седмицата с двуразови тренировки в Стара Загора, а предвиждаме контролен мач с български отбор в петък, на 25 септември. След това заминаваме на този турнир в Турция, където ще преценим истинското състояние на отбора преди началото на шампионата”, каза за BulgarianBasket.com старши треньора на Берое 07 Стефан Михайлов. „Вече сме в пълен състав след като от миналата седмица в тренировките се включи и Катя Кордова. Тя тренира на облекчен режим до пълното си възстановяване от тежката контузия от миналия сезон.”
 
Доли Цанкова и Албена Бачкова на едно, Нели Пашева и Ралица Нанева на две, Петя Джамбазка и Катя Кордова на три, Мария Желязкова и Анна Римпова на четири, както и Златина Калоферова на пет са основното ядро на което ще разчитат в Стара Загора. Очаква се финализиране на договора с канадката Лиан Евънс, която ще се присъедини към тима след турнира в Турция, ако двете страни се договорят. Евънс ще участва за своята страна тази седмица в първенството на ФИБА Америка. Освен гореспоменатите баскетболистки в отбора тренират и две талантливи момичета – родените през 1990 Галина Господинова и 1994 година Радостина Димитрова.
 
Берое 07 гостува на Лукойл Нефтохимик на 17 октомври в мач от първия кръг на новосформираната женска Национална лига.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи