Асен Саралийски в Черноморец


Асен Саралийски в Черноморец
Асен Саралийски се мести в Бургас
22-09-2009 11:06

Новакът в НБЛ Черноморец Бургас се подсили с още един играч в подкошието. Това е 25-годишният Асен Саралийски, който идва от отбора на Рилски спортист.

Роденото в Златоград тежко крило израства в школата на БУБА Баскет, където пристига от Пловдив. След като приключва с юношеските първенства, той отива да играе в Рилски спортист и изкарва там последните шест сезона. Безспорно най-големите му успехи са миналата година, когато печели Балканската лига със своя отбор, а в плейофите на първенството и за Купата на страната завършва на четвърто място. Общо за сезона Саралийски изиграва 44 мача, в които записва средно по 4.27 точки и 1.73 борби. Най-доброто му представяне идва срещу Ямбол в зала "Диана", когато бележи 17 точки за победата на отбора си със 102-78.

Към този момент Саралийски е четвъртото ново попълнение за Черноморец. Преди него подписаха 213-сантиметровият американец Брус Браун, Дуейн Мортън и Пламен Алексиев. Утре съставът на Черноморец ще изиграе двустранна игра, с която ще бъде открита новата зала в Бургас в комплекс "Меден Рудник". Освен това тимът ще пътува и до Турция, където има две договорени контроли с отбора на Одрин.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи