Лекцията на Саша Димитриевич в събота от 9.00 часа


Лекцията на Саша Димитриевич в събота от 9.00 часа
Саша Димитриевич ще изнесе лекция
25-09-2009 20:53 | Bubabasket.com

Ръководителят на баскетболната школа Юниор Фруктал от Македония Саша Димитриевич ще изнесе баскетболна лекция по време на международния турнир БУБА Къп, който се играе в столичната зала „Триадица”. В събота сутринта от 9.00 часа младият специалист ще говори за селекцията и подбора на млади баскетболисти, както и за първите уроци в баскетбола за подрастващи, казва BubaBasket.com. Канят се всички желаещи треньори да присъстват на лекцията в зала "Триадица".
  
В момента тече първото издание на БУБА Къп с участието на осем тима. Четири от тях идват от Македония, Сърбия, Румъния и Италия, а другите четири са българските БУБА баскет, Доростол, Рилски спортист и Левски.
 
Димитриевич е на 40 години и е основател на школата Юниор в Македония. Той е бил треньор в МЗТ Скопие, Вигор Скопие, Работнички, Балкан стил, както и национален треньор на кадетския тим на Македония. В момента води два тима към най-добрата школа за млади таланти в Македония – Юниор Фруктал. Има магистърска степен на образование, а на дипломата си защитава темата  „Методика на обучение на подрастващи в съответствие с бъдеща програма”.
 
През март 2001 година получава сертификат от ФИБА по програмата за млади треньори, а през август 2006 и от Международната баскетболна академия по проекта НБА Европа. Лицензиран треньор от международната организация, няколкратен шампион на Македония за подрастващи.
 
Отборът на Юниор Фруктал продължава без загуба в състезанието и е големия фаворит за спечелване на това издание на турнира. Момчетата от Македония се отличават не само с уменията си, но и с тактическата дисциплина на терена.

Турнирът Буба Къп се организира със съдействието на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, както и район Триадица.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи